sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Prinsessafutista?

Prinsessafutista? Muutama päivä sitten kuuntelin sivusta, kun erään poikajoukkueen toimihenkilöt pohtivat tyttöjoukkueen kohtaamista harjoituspelissä. Päivittelivät että ei sellaisella prinsessafutiksella heidän joukkuettaan lyö. Itseä on jo muutama vuosi harmittanut yleistys kaiken tyttöjalkapallon olevan prinsessafutista. Useassa seurassa käytetään pienten tyttöjen toiminnassa monesti nimitystä prinsessafutis, prinsessafutiskerho tai -leiri. Se on ihan ok mutta yleistää ei voi. Tällä hetkellä esim. ikäluokassa -05 maan kärkitason tyttöjoukkueet pystyvät haastamaan minkä tahansa poikien saman ikäluokan haastetasonjoukkueen ja jopa muutaman kilparyhmänkin. Täällä Ålandia Cupissa tuleva tyttöjen sarjan voittaja ei olisi päässyt yhdestäkään poikajoukkueiden lohkosta jatkoon mutta lähes jokaisessa sijoitus olisi ollut puolessa välissä. Prinsessafutista ei - kaukana siitä.
Tänään pelattiin erittäin kovavauhtinen A lohkon ottelu meidän (NiceFutis) ja JYPK:n välillä. Useampi peliä sivusta seurannut ulkopuolinen tai jonkun poikajoukkueen toimihenkilö päivittelivät pelin kovaa tempoa ja tyttöjen tilanteisiin tulemista. Rehtiä kovaa kamppailua, runsaasti 1vs1 tilanteita ym.. Heillä ei tullut mieleen nimittää peliä prinsessafutikseksi.
Haluankin tämän blogin kautta toivottaa kaikki tervetulleeksi seuraamaan ÅlandiaCupin tyttöjen otteluita. Mekin harjoittelemme 4-5 kertaa viikossa, mekin ymmärrämme peliä, mekin kierrämme ympäri maata turnauksissa, mekin osaamme pelata... Jätettäköön nimitys prinsessafutiksesta aivan pienimpien tyttöjen toiminnan markkinointiin. ÅlandiaCupissa on runsaasti loistavia tyttöjoukkueita, joiden pelejä kannattaa seurata. Prinsessafutista? Päätelkää itse..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti